5 Hauskaa Hääleikkiä 

5 Hauskaa Hääleikkiä 

Kun häiden virallinen osuus on ohi, niin mikä olisikaan parempi tapa rentouttaa tunnelmaa kuin hääleikit! Leikit ovat mukavia ohjelmanumeroita juhlien yhteydessä, ja tuovat iloa ja hupia niin osallistujille kuin katsojille. Ja mikä parasta, muisteltavaa riittää taatusti pitkään häiden jälkeenkin. Ota tästä talteen hauskat ideat häitä varten.

1. Tutustumisleikki 

Tämä leikki sopii hyvin juhlien alkuun, sillä leikin tarkoitus on esitellä vieraat. Kaaso ja bestman esittävät juhlaväelle kysymyksiä, joiden perusteella noustaan seisomaan. Alkuun kysymykset ovat virallisempia (esim.ketkä ovat morisamen/sulhasen sukulaisia tai ystäviä), ja sen jälkeen kysymykset muuttuvat vapaammiksi ja hauskemmiksi (esim.ketkä aikovat tänään tanssia yömyöhään asti). Vain mielikuvitus on rajana. 

2. Tuttu juttu

Leikissä morsian ja sulhanen istuvat selät vastakkain. Molemmilla on paperi (tai esimerkiksi sydän), jossa toisella puolella on morsiamen ja toisella puolella sulhasen nimi. Tämän jälkeen parilta kysellään kysymyksiä: kumpi kokkaa useammin, kumpi on todennäköisemmin myöhässä treffeiltä, kumpi on tarkempi rahoistaan ja niin edelleen. Pari vastaa kysymyksiin yhtä aikaa nostamalla jommankumman nimen esille.

3. Jalkaleikki

Tämän leikin tarkoituksena on selvittää, tunnistaako morsian sulhasensa tunnustelemalla hänen jalkojaan. Morsiamen ja sulhasen lisäksi leikkiin tarvitaan 3-5 vapaaehtoista miestä. Morsiamen silmät sidotaan, ja sulhanen sekä vapaaehtoiset istuvat tuoleille riviin ja vetävät lahkeensa ylös. Tämän jälkeen morsian tunnustelee silmät sidottuna kaikkien viiden miehen sääriä, ja yrittää tunnistaa heistä puolisonsa. Saman voi tietysti tehdä toisinpäin!

4. Adjektiivipuhe

Tämä puhe naurattaa taatusti! Ideana on, että kaaso on kirjoittanut hääparille etukäteen puheen, johon hän on jättänyt tyhjiä kohtia adjektiiveja varten. Puhe täydentyy juhlaväen kertomilla adjektiiveilla järjestyksessä siten, etteivät he tiedä itse puheesta etukäteen. Adjektiiveja voi kysyä hääparilta tai vierailta esimerkiksi juhliin saapumisen yhteydessä. 

5. Muotokuva

Tarkoituksena on, että morsian ja sulhanen piirtävät muotokuvat toisistaan. Variaatioita piirtotavasta on useita. Pari voi piirtää muotokuvat esimerkiksi selät toisiaan vasten, silmät kiinni, ei-dominoivalla kädellä tai toisen ottaman ilmeen perusteella. Syntyneet taulut kannattaa säästää ja kehystää muistoksi, sillä niistä taatusti riittää juttua vielä monina vuosipäivinä häiden jälkeen!